Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΣΜΥ Τρικάλων

Μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού στα Τρίκαλα, στις 27 Ιανουαρίου 2012, στα πλαίσια του προγράμματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 


Οι μαθητές ενημερώθηκαν λεπτομερώς από Αξιωματικούς της Σχολής για τις προϋποθέσεις εισαγωγής και φοίτησης των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές, τις συνθήκες εργασίας και τις απαραίτητες ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να θέσουν σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα στρατιωτικά επαγγέλματα και να λάβουν ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Ακολούθησε ξενάγηση στα εργαστήρια πρακτικής άσκησης των φοιτητών της Σχολής καθώς και στις εγκαταστάσεις διαμονής και φοίτησής τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 2ου Γυμνασίου κ. Κωνσταντόγλου Αγγελική και οι καθηγητές κ. Τσιάρας Νίκος, κ. Φάκα Κατερίνα, κ. Τσακνάκης Θωμάς.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος ενός προγράμματος στήριξης μαθητών και γονέων στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις και ενημέρωση των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου