Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  πραγματοποίησαν, στις 2 και 3 Μαρτίου 2012, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν μέσα από την προβολή βίντεο για την ιστορία του κτιρίου και την ιστορική εξέλιξη του πολιτεύματος από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα.


Ξεναγήθηκαν επίσης στο χώρο της ολομέλειας και πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία της Βουλής καθώς και τη σημασία του κοινοβουλευτισμού και του νομοθετικού έργου.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη».

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα, είχαν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, να επισκεφτούν το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με το νεοσύστατο εντυπωσιακό Μουσείο των δαδών των Ολυμπιακών Αγώνων, να περπατήσουν στην οδό Ηρώδου του Αττικού με το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, να διασχίσουν τον Εθνικό Κήπο και από το Ζάππειο Μέγαρο και την Πύλη του Αδριανού να φτάσουν στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, στο χώρο της Πνύκας και της Αρχαίας Αγοράς.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ζιώγα Αικατερίνη, Καρανάσιου Νικολέττα, Κωνσταντόγλου Αγγελική, Μπαβέτσιας Αχιλλέας, Μπίκα Αικατερίνη, Ρεκούμη Χαρίκλεια και Τσακνάκης Θωμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου